НСИ започва да изплаща изработеното по време на преброяването.  До

...
НСИ започва да изплаща изработеното по време на преброяването.  До
Коментари Харесай

НСИ започва да изплаща заработеното по време на преброяването

НСИ стартира да изплаща направеното по време на преброяването. 
До 15 декември над 18 000 преброители и близо 5 000 контрольори ще получат възнагражденията си по персоналните си банкови сметки. Тези, които нямат или не са дали номер на сметка при сключването на договорите, ще могат да получат парите си на гише във всеки клон на банка ДСК, оповестиха от Национален статистически институт.

Получените суми ще бъдат с авансово удържани налог и осигуровки. Това значи, че самостоятелната чиста сума ще зависи от осигурителния приход на всеки човек, съобщи Дарик. Служебните бележки, нужни за подаването на годишните данъчни заявления на физическите лица, ще бъдат получени на е-поща при започване на идната година.

От изплатените досега хонорари се вижда, че средно на един преброител заплащането е 617 лева. То се въздейства от броя на поетите преброителни сектори, електронно преброените семейства в тях, броя жилища и лицата, преброени на хартия. При контрольорите то е закрепено – 70 лева за един преброителен сектор, като един инспектор е отговарял приблизително за 6-7 сектора.

Национален статистически институт благодари на всички преброители и контрольори за добре свършената работа и им желае радостни коледни и новогодишни празници и сполучлива 2022 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР